zondag 10 oktober 2010

Hoogland E3- Nieuwland E4

QUATTRO VINCENTIONE
Vandaag stond Hoogland E3- Nieuwland E4 op het programma, de derby van Amersfoort- Noord . De E4 had hier al een vriendschappelijk duel tegen gespeeld dus we waren gewaarschuwd. De mannen konden het spel van vorige week nog goed herinneren en met de training was er goed geoefend met overspelen, dus dat moest goed komen.
Rik en Nick begonnen als wissel en de rest had de positie op het veld ingenomen. De ouders stonden langs het veld en een aantal zaten lekker in het zonnetje in de VIPbox.  Nieuwland mocht beginnen met de aftrap, en Hoogland begon gelijk fel aan de wedstrijd. Vincent gaf gelijk een voorzet aan  Robert  en deze schoot op doel maar helaas was daar ook de keeper van Nieuwland . Gelijk weer  een voorzet van Pepijn op Robert en weer een schot op doel maar daar was weer die keeper!!!!.
De druk van Hoogland werd groter en groter daar moest wat mee gedaan worden. Een corner van Hoogland op het hoofd van Bas, naar het hoofd van Pepijn, naar het hoofd van een Nieuwland speler en nog een keer naar het hoofd van Vincent en toen had de keeper hem. Een ferme uittrap van de keeper.............  maar daar is Mick met een mooie aanname. Deze schiet de bal naar Robert die eerst de bal rechts en vervolgens links kapt en een assist aan Vincent geeft. Deze poeiert de bal in de 10e minuut in het net 1-0.  Effe feestvieren en gelijk weer aan de bak, Jarrell wordt met de bal  onderuit gehaald door de keeper van Nieuwland. Vrije trap voor Hoogland....Vincent eist de bal op ....stiftje over de keeper, prachtig ............2-0 in de 13e minuut.
Nog even opperste concentratie voor het rustsignaal want de wedstrijd is nog niet gewonnen. Nieuwland  probeert zich los te maken van de verdediging maar eerst moeten ze langs Mick die staat als een blok, als ze daar een keer langs komen staan daar Pepijn,  Rik of Bas. En als het een keertje lukt om daar langszij te komen is daar altijd weer onze Daan die de bal met een ferme trap weer naar voren trapt. Een corner van Hoogland , de bal komt bij Rik terecht en deze schiet vervolgens  op doel maar deze gaat via de keeper net  naast, weer een corner. Nick neemt de corner en Vincent kopt de bal in het net............... 3-0, en een heuse HATTRICK voor Vinnieboy. Maar dat is voor Vincent niet genoeg die wil meer, en ja hoor via een prachtige assist van  Nick trapt hij de bal voor de vierde keer achter de keeper....4-0 ............eeeeeh een quattrick?????
RUST
De tweede helft begonnen Jarrell en Bas als wissel, Hoogland neemt de draad weer op en gaat verder waar het mee begon...aanvallen.  Nick krijgt 2 mooie kansen maar die worden naast geschoten. Maar  de jongens beginnen nu allemaal te denken dat een goaltje meepikken wel tot de  mogelijkheden behoord en lopen ineens allemaal voor. Mick neemt de bal op z'n slof en schiet hem in het net...5-0
Rondom Daan wordt het nu wel heel erg rustig en Nieuwland begint kansen te ruiken en te creĆ«ren. Ze schrikken er zelf van want de bal wordt door een van de spelers van Nieuwland tot 2x toe naast het veld ingegooid. Gelukkig ziet de scheids ook de spanning op de gezichten  en mag er overgegooid worden. Nieuwland  laat nog even zien dat ze niet opgeven en maakt nog een mooie goal 5-1.
Einde wedstrijd..... jongens jullie hebben vandaag laten zien waarom ze voetbal een " teamsport" noemen.......ik heb van jullie spel genoten (en van het zonnetje   )
Agnes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten