maandag 4 oktober 2010

SO Soest E2 – vv Hoogland E3

De 4e wedstrijd tegen de E2 van SO Soest stond zaterdag 3 oktober op het programma. Soest had tot nu toe maar één schamel puntje gehaald, dus de mogelijkheid tot het halen van een 1e overwinning was er. Tot nu toe was het geluk ook niet echt met ons, dus vandaag moest het dan toch gaan gebeuren. René zorgde voor het 1e bakkie koffie dus de ouders en begeleiders waren er klaar voor. En de jongens…….?
1e helft
Bas en Jarrell begonnen als wissel. De wedstrijd begon iets na half 11. De 1e aanval was voor SO Soest. Die werd al direct weggewerkt door Pepijn. Meteen daarna weer een aanval van SO Soest en Daan die redde mooi. Het was nog even aftasten in het begin want je weet maar nooit met wie je te maken krijgt.
Nick geeft een lange pass naar voren, maar helaas bereikt die niemand. De druk wordt opgevoerd en via Vincent naar Nick gaat de bal weer richting de goal van de tegenstander. Het levert een corner op voor ons die uiteindelijk over de goal van SO Soest gaat. Direct gaan we er weer tegenaan. Pepijn gaat vanuit de verdediging 3 man voorbij waarbij hij zo door kan lopen richting goal. Maar je bent verdediger of niet. De bal wordt doorgetikt naar Nick op links waarna de bal bij de keeper terecht komt. Het samenspel gaat prima, alleen de kansen worden nog even net niet afgemaakt. De keeper is ook niet echte balvast. Daarnaast is het veld nat, dus daar moeten we gebruik van maken. Robert begrijpt deze hint en gaat er zelf vantussen. Dit levert een corner op, en Robert schiet net naast.
SO Soest is tot nu toe niet echt gevaarlijk geweest en op basis van ons spel zit een 1e goal er zeker in. En die laat ook niet lang op zich wachten. Een fraaie aanval via Vincent naar Robert levert nog net niet een goal op. Het uitverdedigen van SO Soest verloopt niet soepel. Vincent speelt langs de lijn 2 man voorbij (die worden helemaal gek van dat links/rechts gedribbel van Vincent) en speelt Robert aan. Robert haalt uit van 15 meter en peert de bal in één streep achter de keeper. 1-0 in de 8e minuut. Direct na het nemen van de aftrap gaat SO Soest in de aanval wat een schot net naast de goal oplevert. We moeten dus wel blijven opletten. We gaan direct weer in de tegenaanval. Een schot van Vincent wordt getoucheerd door de keeper, de corner van Nick wordt goed uitverdedigd door SO Soest. De daaropvolgende aanval via Nick en Mick levert helaas niets op. De keeper van SO Soest schiet even ver uit (nu wel, normaal gesproken niet echt), maar Rik en Pepijn werken de bal mooi weg. Wij zijn sterker, maar toch gaat het spel even heen en weer. Pepijn en Nick worden gewisseld om even bij te komen. Een aanval van SO Soest wordt prima gestoord door Bas die er een corner van weet te maken. De aanval van SO Soest wordt vervolgens netjes weggewerkt door Daan, die een prima partij staat te keepen. Van de Sar Junior is geboren…… SO Soest ruikt wel zijn kansen. Tot tweemaal toe moet Daan een aanval van SO Soest stuiten. SO Soest lijkt de druk een beetje op te voeren. Maar dat gebeurt toch het mooie van voetbal. Waar je een tegendoelpunt verwacht, is toch de veilige marge van 2-0 in aantocht. Een opgezette aanval van Vincent loopt via Jarrell naar de goal van SO Soest. Jarrell loopt 3 man en de keeper voorbij en kan bij wijze van spreken de bal over de lijn kussen. 2-0 in de 14e minuut. SO Soest trapt af, maar we nemen meteen weer het heft in handen. Een aanval via Vincent gaat het naast. De corner die volgt levert geen kansen op (Hoeveel ruimte heb ik voor deze blog, want het is nog niet eens pauze?). Robert “Circus Renz” probeert met allerlei trucjes langs de zijlijn de tegenstander te dollen. De bal gaat via Jarrell naar Bas die een mooie voorzet geeft. Een corner zo vlak voor rust levert niets op. Rust dus, met een stand van 2-0 voor de Hooglandse boys.
2e helft
Robert en Rik beginnen aan een extra rustpauze. Wissel dus J. De eerste aanval loopt via Jarrell langs de zijlijn. De strakke voorzet gaat helaas net voorlangs. De mooie voorzet van Vincent gaat helaas te hard, waar niemand bij kon. Bij de volgende aanval van Nick is de keeper alert. Dan volgt een prachtige actie van Vincent. Pal voor de ogen van uw razende reporter maakt hij een hakje achterlangs. Een beweging waar mening volwassene zijn knie, enkel en weet ik veel welke banden zou afscheuren. Helaas moet je dan wel tijdig afspelen, dus helaas ging deze kans over. De volgende aanval gaat via Jarrell. Bijna alle verdedigers van SO Soest lopen met een mannetje van os mee en dan vergeten ze Vincent die vrij van afstand kan uithalen en er in de 5e minuut 3-0 van maakt. Daarna volgen nog diverse aanvallen waar de mannen elkaar steeds blindelings weten te vinden. Helaas is het geluk ook nu weer niet helemaal aan onze kant. Nick, Mick, Jarrell, Vincent krijgen diverse kansen. De grootste kans is nog van Vincent, die een vrije trap na een overtreding op Jarrell op de paal kegelt. Nu gaat het weer even over en weer. SO Soest krijgt een paar kansje, maar meer dan dat wordt het niet. Achterin bij ons begint het nu even te rommelen. Het gebeurt een paar keer dat we met 2 verdedigers tegen 3 aanvallers staan, en dan is het toch even oppassen (en dat hebben we dus gedaan). Daan maakte trouwens nog een mooie redding na een corner van SO Soest.
Bij SO Soest begint het ook een beetje rommelig te worden. Waarschijnlijk worden ze moe of moedeloos (van de achterstand). Alleen wij kunnen het nog niet echt afmaken. SO Soest in de aanval. Pepijn vangt deze mooi op. Een schot van SO Soest wordt mooi gehouden door Daan. Daarna gaat een schot van SO Soest net naast. Direct daarna pakken wij de draad weer op. Wij gooien in. De aanval gaat via Vincent naar Nick, die de bal over de keeper heen lepelt. 4-0 in de 23e minuut. SO Soest neemt de aftrap en dan steekt de verslapping op. Een mooi schot van SO Soest leidt in de 25e minuut tot de eindstand van 4-1.
Mannen de eerste punten zijn binnen. Gefeliciteerd!! Zaterdag 9 oktober thuis tegen Nieuwland.