maandag 24 januari 2011

Hoogland E3- Amsvorde E1 zaterdag 22 januari 2011

Zo...... start nieuwe competitie, nieuwe kansen. Met de laatste trainingen en (oefen)wedstrijden in het achterhoofd moet dit helemaal goed komen.
Om 10 voor half 9 loop ik de kantine binnen waar de vaders al aan de voorbespreking zijn begonnen. Eenmaal bij de koffietafel aangekomen staan ineens alle mannen op en lopen, zonder een woord te zeggen, bij me weg naar buiten....ik nog niets vermoedend er achteraan lopen......maar buiten bij het hek weer hetzelfde tafereel. Ineens gaat er iets dagen..........mmmmh......zou het iets met mijn schrijfblokje te maken hebben? Ja hoor, één grote zucht toen ik riep dat ik deze wedstrijd wel voor mijn rekening zou gaan nemen.
Vandaag staat Amsvorde (ja Ton, Amsvorde en geen AMERSVORDE) op het programma, die zijn we met een oefenpartijtje al een keer tegengekomen dus we weten wat hun sterke kant is (en zij dus ook die van ons).De jongens staan op het veld zich warm te lopen en de trainers geven nog een paar laatste aanwijzingen. Jarrell en Bas beginnen als wissel en de rest staat op hun positie in het veld. Hoogland gaat gelijk aanvallend van start. Vanuit het middenveld worden mooie kansen opgebouwd die via Nick of Robert nét niet in het net bij Amsvorde belanden. Tja, die keeper van Amsvorde, dat weten we nog wel, da's een goeie!!!. In de 10e minuut geeft Mick een diepe bal op Robert, die speelt een paar mannetjes uit en geeft een mooie assist aan Nick die vrij voor het doel staat. 1-0 Hoogland, bravo! Hoogland gaat door. Mick schiet hard op het doel, maar de bal gaat over. Vincent laat even zien wat hij waard is en raast via 1, 2, 3, 4 tegenspelers , met tussendoor een pirouetje, af op de keeper wat in een corner resulteert. Na 20 min ineens  één kans voor Amsvorde, de bal glipt door Daan z'n handen, 1-1! Amsvorde ruikt kansen en Hoogland is even de weg kwijt met als resultaat 1-2 voor de rust.
Tijdens de rust even een peptalk van de trainers dat ze zo door moeten gaan, maar vooral niet de koppies moeten laten hangen.
Pepijn en Nick krijgen nog een extra rustpauze en beginnen als wissel. Na de spelhervatting wordt gelijk een speler van Hoogland onderuitgehaald, vrije trap voor Hoogland. Mick schiet een pegel van een bal recht op het doel van Amsvorde, de keeper ziet hem aankomen en neemt positie, maar de bal wordt van richting veranderd en ligt in het net. 2-2! Hoogland is nog feest aan het vieren als de spelers van Amsvorde alweer richting Daan gaan. Rik en Bas hebben hun handen vol aan de nr 10 van Amsvorde en ook Daan heeft daar moeite mee en de bal rolt in het net, 2-3! 5 minuten later een pass van Mick naar Jarrell en deze geeft een assist op Nick en deze schiet de bal achter de keeper, 3-3! Amsvorde voert de druk weer op en Daan moet weer een paar keer flink ingrijpen, als ze er dan toch een keer langskomen is daar Pepijn met een mooie redding van de doellijn. Hoogland laat zich niet kennen en probeert met man en macht de 3 punten binnen te slepen, maar het zit even niet mee. Schot van Vincent gaat tegen de lat, Jarrell krijgt nog 2 mooie kansen, nog een keer Vincent en een kopbal van Nick gaat maar net naast.
Eindstand 3-3, jongens de eerste wedstijd van de nieuwe competitie zit erop, jullie hebben goed samengespeeld!
Gr Agnes
ps: is Raspoetin al uit z'n winterslaap ontwaakt bij de Fata Morgana in de Efteling?

Wedstrijd Hoogland- IJsselmeervogels.

In de warmingup kwamen de vogels. Toen de wetstrijd begon ging het best goed. Toen Rik de bal paste naar jarrell. Maakte Jarrell een aksie, en schoot op goel maar hij zat niet. De keeper kaatsen de bal naar Robert. en Robert schoot  hem er in. En na een paar minuten later schoot ijselmeervogels tegen Mick en dat was een goal van de vogels. Toen werd het 1-1 weer een paar minuten gaf Robert een voorzet aan Nick
Schoot de bal in het doel. Maar toen daarna schoot een vogel de bal met een raar rollertje over Daan en toen werd 2-2. Toen schoot Vincent de bal tegen een vogel en dat was een goel en het werd 2-3 voor hoogland en voor de rust scoorde een vogel uit de lucht. Aan het begin van de tweedehelft hadden we niet zo goed opgelet en een vogel schoot de bal in het doel. En een paar minuten later maakte Robert het vierde goal. En Robert schoot een corner en Jarrell maakte de corner met zijn knie. maar een paar minuten later schoot een vogel de bal weer in het goal 5-6 voor hoogland. En Jarrell liep een verdediger voor bij en kwam op de keeper af en liep de keeper voorbij en scoorde het laatste goal.

Eindelijk weer een wedstrijdje voetballen

En daar stonden we weer verzamelen in de kantine voor een oefenwedstrijd van onze jongens. De lobby voor een scheidrechter kwam al snel op gang en Frank dacht zijn slachtoffers te hebben gevonden: “Ton of Maarten” Helaas wij komen nu even kijken naar onze gasten volgende week spelen we weer gelijktijdig dus Jos werd gestrikt voor deze taak. Warming up was begonnen en onze jongens worden nog eens goed toegesproken door Frank en Thom en stonden in een kring voor het team gevoel. Met een bakkie in de dug-out klaar voor de wedstrijd. Helaas daar was Agnes”Ton ben jij hier de hele wedstrijd?” Ja moet ik Robert mee terug nemen ? Nee het verslag schrijven. En dat kun je dan weer niet weigeren.
Jos fluit en we zijn onderweg. De eerste 8 á 10 minuten zijn we nog wat zoekende en moet onze verdediging een paar keer ingrijpen en Bas, Pepijn, Rik en Mick staan hun mannetje. Maar dan gaat de schroom eraf en gaan we goed combineren en samen spelen. Daan heeft een paar keer een snelle spel hervatting op Vincent en deze weet op rechts via Nick twee keer Jarrell en Mick te vinden alleen bij Amersvorde staat een beste keeper op doel en heeft een paar beste reddingen. Maar Jarrell staat op scherp en hoogland dicteert het spel. Kansen stapelen zich op door goede combinaties en snel spel. De druk op het doel van Amersvorde wordt groter en een pass van Vincent in één keer op Jarrell en in de 19e minuut staat het 1-0 door Jarrell. De eerste van 2011 zit er weer in en dat smaakt naar meer en Vincent zet een combinatie op met Robert en deze brengt onze snelle dekselse Jarrell in stelling en 2-0 op slag van rust.
In de tweede helft gaat Hoogland weer verder met goed samen spelen, maar moet Daan ook weer een paar keer in grijpen met een paar reddingen. Dan fluit de scheids voor een blessure van Amersvorde precies voor Daan zijn goal en Jos geeft een scheidsrechtersbal en juist daar volgt een goal op “wel sportief geen handige plek scheids” 2-1 in de 11e minuut van de tweede helft. Hierna weer een goede fase waarin Robert twee keer alleen op de keeper afgaat en Nick wel vrij ziet staan maar niet bereikt. En weer een aanval van Robert op rechts en vind nu Vincent door de bal terug te leggen op Vincent en schiet de bal met links in het doel 3-1 altijd handig twee benig. Even niet opletten en Amersvorde staat alleen voor Daan en Amersvorde heeft weer de aansluiting 3-2. Dan volgen er nog een paar momenten waarin Amersvorde nog voor de gelijkmaker gaat en Daan armen en benen nodig heeft om zijn doel schoon te houden van een derde doelpunt. Dan vind ook Jos het genoeg en fluit voor het einde en hebben jullie een knappe wedstrijd gespeeld. Met vooral goed samenspel en de juiste inzet gaan we in de voorjaarscompetitie punten pakken.