maandag 24 januari 2011

Hoogland E3- Amsvorde E1 zaterdag 22 januari 2011

Zo...... start nieuwe competitie, nieuwe kansen. Met de laatste trainingen en (oefen)wedstrijden in het achterhoofd moet dit helemaal goed komen.
Om 10 voor half 9 loop ik de kantine binnen waar de vaders al aan de voorbespreking zijn begonnen. Eenmaal bij de koffietafel aangekomen staan ineens alle mannen op en lopen, zonder een woord te zeggen, bij me weg naar buiten....ik nog niets vermoedend er achteraan lopen......maar buiten bij het hek weer hetzelfde tafereel. Ineens gaat er iets dagen..........mmmmh......zou het iets met mijn schrijfblokje te maken hebben? Ja hoor, één grote zucht toen ik riep dat ik deze wedstrijd wel voor mijn rekening zou gaan nemen.
Vandaag staat Amsvorde (ja Ton, Amsvorde en geen AMERSVORDE) op het programma, die zijn we met een oefenpartijtje al een keer tegengekomen dus we weten wat hun sterke kant is (en zij dus ook die van ons).De jongens staan op het veld zich warm te lopen en de trainers geven nog een paar laatste aanwijzingen. Jarrell en Bas beginnen als wissel en de rest staat op hun positie in het veld. Hoogland gaat gelijk aanvallend van start. Vanuit het middenveld worden mooie kansen opgebouwd die via Nick of Robert nét niet in het net bij Amsvorde belanden. Tja, die keeper van Amsvorde, dat weten we nog wel, da's een goeie!!!. In de 10e minuut geeft Mick een diepe bal op Robert, die speelt een paar mannetjes uit en geeft een mooie assist aan Nick die vrij voor het doel staat. 1-0 Hoogland, bravo! Hoogland gaat door. Mick schiet hard op het doel, maar de bal gaat over. Vincent laat even zien wat hij waard is en raast via 1, 2, 3, 4 tegenspelers , met tussendoor een pirouetje, af op de keeper wat in een corner resulteert. Na 20 min ineens  één kans voor Amsvorde, de bal glipt door Daan z'n handen, 1-1! Amsvorde ruikt kansen en Hoogland is even de weg kwijt met als resultaat 1-2 voor de rust.
Tijdens de rust even een peptalk van de trainers dat ze zo door moeten gaan, maar vooral niet de koppies moeten laten hangen.
Pepijn en Nick krijgen nog een extra rustpauze en beginnen als wissel. Na de spelhervatting wordt gelijk een speler van Hoogland onderuitgehaald, vrije trap voor Hoogland. Mick schiet een pegel van een bal recht op het doel van Amsvorde, de keeper ziet hem aankomen en neemt positie, maar de bal wordt van richting veranderd en ligt in het net. 2-2! Hoogland is nog feest aan het vieren als de spelers van Amsvorde alweer richting Daan gaan. Rik en Bas hebben hun handen vol aan de nr 10 van Amsvorde en ook Daan heeft daar moeite mee en de bal rolt in het net, 2-3! 5 minuten later een pass van Mick naar Jarrell en deze geeft een assist op Nick en deze schiet de bal achter de keeper, 3-3! Amsvorde voert de druk weer op en Daan moet weer een paar keer flink ingrijpen, als ze er dan toch een keer langskomen is daar Pepijn met een mooie redding van de doellijn. Hoogland laat zich niet kennen en probeert met man en macht de 3 punten binnen te slepen, maar het zit even niet mee. Schot van Vincent gaat tegen de lat, Jarrell krijgt nog 2 mooie kansen, nog een keer Vincent en een kopbal van Nick gaat maar net naast.
Eindstand 3-3, jongens de eerste wedstijd van de nieuwe competitie zit erop, jullie hebben goed samengespeeld!
Gr Agnes
ps: is Raspoetin al uit z'n winterslaap ontwaakt bij de Fata Morgana in de Efteling?