dinsdag 30 november 2010

Bekerwedstrijd Hoogland E3- Nieuwland E3 zaterdag 27-11-2010

Eindelijk was ik in de gelegenheid om op mijn gemak een wedstrijdje van de E3 helemaal te kijken.
En voelde de morele plicht in me opkomen om een verslag te schrijven, het zal niet meevallen om
al mijn voorgangers te evenaren. Wat een talent bezit deze groep zowel voetbal als schrijf-technisch.

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat Vincent naast me zit om het chronologische gedeelte van het verslag waarheidsgetrouw te laten zijn.

Het was heerlijk toeven langs de lijn en waar de E3 met hartverwarmend voetbal ervoor zorgde dat niemand ook maar enige last had van kouwe tenen, handen of andere extremiteiten…
Hoogland begon sterk en wist tegen de grote jongens van Nieuwland een aantal kansen af te dwingen, de grootste was voor Jarrel, die ervoor koos om af te leggen op Nick. Iedereen was het er over eens dat dat best een goede keus was maar dat Jarrel met zijn schot eigenlijk op doel had moeten rammen. Nick werd nog een keer vrijgespeeld door Vincent maar de keeper wist met twee benen vooruit de actie van Nick onschadelijk te maken, ruw spel!!!!!
Maar net als bij een aantal voorafgaande duw en trek activiteiten van Nieuwland wist de scheids zijn fluitje niet tot in zijn mond te krijgen. Was er dan helemaal niets goed wat deze jongen deed…..jawel
het snoeren van een aantal kritische ouders langs de lijn deed hij prima!! Niet veel later werd Nick van achter gevloerd door een Nieuwland verdediger, penalty!! En de scheids zag het en floot!! Eindelijk gerechtigheid! Volgens de coach van Nieuwland was de overtreding buiten de zestien…….ok,
moet ik hier nog meer over zeggen??

Nick ging achter de bal staan die door de scheids ergens op zestien meter was gelegd staan, en schoot hard in maar helaas recht op de keeper. De rebound werd door Vincent naast getikt. Ook het inzetten van Robert leidde niet tot het o zo verlangde doelpunt. na precies twintig (jawel) minuten was de eerste helft voorbij…Rust 0-0

De tweede helft begon goed, net als in de eerste helft had Daan een aantal knappe reddingen en gooide na zo’n knappe redding uit op Vincent die speelde door op Jarrel, en die krulde de bal in één vloeiende beweging in de goal, 1-0!! Maar Hoogland kwam onder zware druk te staan en moest het steeds vaker fysiek afleggen. Mick, Bas en Rick hadden het ontzettend zwaar en Pepijn (ziek) werd gemist, Nieuwland speelde knap de verdediging uit en scoorde 1-1. Er werd iets teveel ruimt weggegeven en daar wist Nieuwland wel raad mee, 1-2 en 1-3 waren het gevolg. Heel knap was het dat de koppies niet omlaag gingen en Hoogland ging op jacht naar de aansluittreffer, en die kwam na een mooi steekpasje van Vincent knalde Jarrel de 203 tegen de touwen. op jacht naar de gelijkmaker werden er risico’s genomen en Nick en Robert, en ook Mick hadden kans om de gelijkmaker te scoren. Helaas was het Nieuwland die na een scherpe counter de 2-4 scoorde, jammer, jammer maar goed gespeeld Hoogland !!

Met opgeheven hoofd verlieten de mannen het veld, strijdend ten onder tegen een fysiek sterke tegenstander is geen schande!! Op naar de volgende match!!