Hoogland E3 – Hooglanderveen E3

Zaterdag 30 oktober thuis tegen Hooglanderveen. Ze staan laatste, dus je zou verwachten dat dat 3 punten worden. Alleen tegen Hooglanderveen weet je het maar nooit.
Het hele team compleet. Robert en Pepijn beginnen als wissel.
1e helft
De eerste aanval is voor Hooglanderveen. Er wordt even niet opgelet, maar gelukkig levert dat niet al meteen in het begin een tegendoelpunt krijgen. Daarna meteen een tegenaanval van Hoogland, met een schot van Mick net naast. Hooglanderveen breekt uit en als een kopie van de 1e aanval van Hooglanderveen loopt dit gelukkig op niets uit. Daan die redt mooi. Jarrell krijgt het op zijn heupen op rechts, loop helemaal langs de achterlijn van Hooglanderveen. Hij geeft mooi voor op Nick, maar ook deze keeper redt. Overigens een prima keepertje. De corner die volgt levert helaas niets op.
Daarna even wat oponthoud. Vincent haalt uit en die bal gaat net over. Het lijkt erop dat Vincent tijdens het schieten zijn voet blesseert, maar onze doorbijter staat gelukkig snel weer op.
Wat opvalt in deze wedstrijd is dat het spel veel op en neer gaat zonder dat er echt spannende aanvallen worden opgezet en afgerond.
Een aanval van Hooglanderveen die een paar snelle spelertjes voorin heeft staan, gaat weer in de aanval maar gelukkig staat Good Old Daan weer een prima partij te keepen en strandt deze aanval. Een schot van Mick wordt gered door de keeper. Mick raakt even geblesseerd maar gelukkig kan hij weer verder.  Een corner van Nick gaat helaas net naast.  Nu is het even een Hooglands uurtje. Het doel van Hooglanderveen wordt nu diverse malen getorpedeerd door Mick, Vincent en Nick, maar het wil gewoon niet lukken. Die … bal gaat er gewoon niet in en de keeper van Hooglanderveen is zoals gezegd een prima keepertje.
Een goede aanval van Hooglanderveen gaat in de kluts over de achterlijn,  maar de corner levert voor Hooglanderveen niets op. Een snelle aanval van Robert levert ook net niets op. We gaan wel veel beter overspelen zoals we het op de training hebben geleerd.   Het lijkt er dus op dat we met 0-0 de rust ingaan, maar dan valt ineens de 0-1 uit de lucht. Een afstandsschot stuitert via de lat achter Daan. Een fraaie goal maar helaas niet voor ons. Ruststand 0-1.
2e helft
Nog met de domper van de 1e helft in de knieën gaan we toch vol weer in de strijd.
Bij een aanval van Jarrell wordt hij op de hak gelopen door een verdediger van Hooglanderveen. Op slechts 7 a 8 meter van de goal mag Vincent aanleggen. Helaas staat er een muur van Hooglanderveen spelers tussen die het schot blokkeert. En weer gaat het duveltje uit het doosje Jarrell er vandoor. Hij schiet, maar weer staat die verdraaide keeper in de weg.
Daarna gaat het spel zeker 5 minuten op en neer zonder noemenswaardige acties. Maar dan volgt de mooiste actie van de wedstrijd. Er wordt een goed schot gelost op de goal van Hooglanderveen. De bal gaat naast, maar Agnes redt achter de hekken.
Een nieuwe aanval van Hooglanderveen volgt. Weer een prachtige redding van Daan. De corner daarna gaat maar net over. Een mooi schot van Vincent gaat recht op de keeper af.  Het Hooglandse uurtje van de 2e helft begint. Een aanval van Vincent levert net niets op en datzelfde geldt voor Jarrell. Echter dan gebeurt het. De goal zat er al aan te komen en was ook verdient. Jarrell komt alleen voor de keeper en schiet hem in de korte hoek.  1-1 in de 28e minuut.
Het laatste moment van de wedstrijd is voor Vincent. Een afstandsschot van Vincent gaat via de lat weer het veld in, terwijl Hooglanderveen op die manier in de 1e helft had gescoord.
Eindstand: 1-1