maandag 13 september 2010

Hees E1 – Hoogland E3 Zaterdag 11 september 2010

De competitie is vandaag van start gegaan. De jongens vonden het toch een beetje spannend om tegen de E1 van Hees te moeten spelen. De accommodatie van VV Hees ligt midden in de bossen en was zeer rustgevend. Ik kon me geen rustmoment permitteren omdat ik op sneaky wijze “gevraagd” ben deze week de blog te schrijven. Dit betekent dat ik op moest letten en vooral mijn blik niet af te wenden.

De scheidsrechter floot voor de aftrap en Hoogland ging recht op het doel van Hees af. Hoogland heeft een aantal mogelijkheden gehad om op het doel te schieten. De keeper van Hees kon uiteindelijk de bal er uit pakken en schoot de bal zo ver uit dat de bal bij de spits terecht kwam. De verdediging van Hoogland was totaal verrast en in de 3e minuut van de wedstrijd schoot Hees eenmaal op de goal en raak 1-0.

In de 5e minuut was de tweede aanval van Hees en weer raak 2-0.

Hoogland schrok hier niet van (buiten de ouders aan de zijlijn). Mick, Nick, Vincent en Jarell hebben meerdere pogingen gedaan om de bal in de goal te schieten. Het zat niet mee. De keeper hoefde maar naar de bal te wijzen waardoor deze van richting veranderde en uit de goal bleef. Heel frustrerend... De jongens lieten zich nog steeds niet van de wijs brengen, zelfs niet toen in de 16e minuut de bal d.m.v. “hakkie-tikkie-lobje” op wonderlijke wijze uit de goal van Hoogland bleef.

In de 24e minuut werd Nick onderuit gehaald en Mick nam een mooi afstandsschot, maar helaas het geluk was niet aan de zijde van Hoogland.

Tijdens de rust had Jos het sublieme idee om de jongens laag op de goal te schieten, zodat de keeper er lastiger bij zou kunnen. Mogelijk een idee om te scoren. De vrouwen hebben dit geweldige idee met spoed via de sms naar Thom en Frank gestuurd. Jos heeft echt wel inzicht, misschien kan Jos voorgedragen worden als reserveleider (idee voor volgende week zaterdag???)

Na de rust was Vincent het zat en walste hij iedereen voorbij, zelfs de keeper ging dit te snel en de stand was in de 27e minuut 2-1. Hees pikte dit niet en in de 32e minuut werd er 3-1 van gemaakt. Wederom was Vincent het hier niet mee eens en

scoorde: 3-2. Hoogland was goed bezig en liet zien wat ze waard zijn. De verdedigers Pepijn, Bas en Rik bleven goed opletten en pikten de ballen er tussenuit om deze via Robert of Vincent door te schuiven naar Nick en Jarell. Jarell scoorde in de 40e minuut 3-3 en de strijd was helemaal terug. De koppies gingen weer omhoog en de spirit zat er weer in. Snelle corners nemen, de bal goed overspelen, mooie schoten. ...Opeens kwam na een lange afstandsschot van de keeper van Hees de bal op de juiste plaats en met een mooi schot scoorde Hees 4-3. Daan was zeer teleurgesteld in zichzelf en zijn medespelers. Hij moest snel herstellen en nam de draad weer op. Daan, je hebt heel veel ballen uit de goal gehouden en dus supergoed gekeept!!

Na 50 minuten floot de scheidsrechter af en de 3 punten zijn gewonnen door Hees.