dinsdag 29 maart 2011

VerslagHees E1 - Hoogland E3 26-03-11

Zaterdagmorgen was de halve selectie aanwezig om te kijken naar de thuiswedstrijd van de E4 tegen Nieuwland. En er druppelden
gedurende de eerste helft steeds meer E3 selectie spelers binnen. Ze kregen een uitermate goede partij voetbal voorgeschoteld, de
spelers van de E4 speelden goed samen en hadden alles voor elkaar over.

Helaas moesten we toen de tweede helft een paar minuten oud was, richting de auto’s we hadden graag deze mooie voetbalpot die eindigde in
7-1 voor Hoogland af willen kijken!! Op naar voetbalclub Hees idyllisch gelegen in de bossen van Laag Hees! Voor een aantal van ons de eerste keer
dat ze hierheen reden, vele hadden dan ook een mooie spannende route genomen en er viel heel wat te vertellen over de heenreis.

De mannen begonnen aan de warming-up de ouders ook maar dan met een bak koffie in de kantine. De regen motterde uit de hemel maar de ervaren Hees
gangers wisten te vertellen dat er een bushalte langs het veld stond waar je in ieder geval droog zat….Nou heb ik de hele wedstrijd geen bus zien langs komen
maar de haltes stonden er wel!! Niet dat je er veel kon zien want de trouwe Hees aanhangers stonden op de lijn om hun kroost aan te moedigen. Zelfs af en toe
binnen de lijnen en met een sigaret in hun mond om maar niets van deze zenuwslopende wedstrijd te hoeven missen.

Genoeg randzaken, over na de wedstrijd die de mannen van Hoogland best wel goed begonnen, het hobbelige veld was even wennen maar daarna ging Hoogland
in de aanval. Echter voor de goal miste de scherpte om een voorsprong te nemen. En Hees werd sterker, fanatiek aangemoedigd door de nog steeds op/over de zijlijn
aanwezige sigaretten rokende aanhang, die op de vraag van een Hoogland ouder of ze misschien iets naar achter konden gaan antwoordde: ‘we staan hier altijd….jullie
kunnen toch ook op de lijn gaan staan…’ Even hebben de Hooglandse ouders overwogen om het te doen en een levende boarding te vormen, misschien dat de spelers daar
voordeel uit konden halen, echter het verstand zegevierde en we bleven op enige afstand van het veld staan om zo de jongens alle ruimte en vrijheid te geven het edele
voetbalspel uit te oefenen. Hees scoorde twee keer en het leek erop dat we zouden gaan rusten met een 2-0 achterstand. Maar eindelijk lukte de eindpass wel een keertje
en Vincent zette Robert vrij voor de keeper, hij omspeelde deze en scoorde beheerst: 2-1

Rust

Na rust nog een paar vloeiende aanvallen van Hoogland maar steeds zat de sterke keeper van Hees erbij en hield ons van de tegengoal af. Ook Jarrel had een lastige middag
tegen de nummer 9 van Hees die gevaarlijk mee bleef opkomen. Uit één van die uitvallen scoorde de nr 9 dan ook 3-1, en even leek Hoogland het op te geven. Maar het
trainersduo heeft de laatste weken veel aandacht besteed aan het mentale aspect en ziehier Hoogland richt zich op en goed doorzetten van Nick stelt Mick in de gelegenheid om
de 2-3 te scoren. Hoogland ruikt bloed en gaat op Hezenjacht……Jarrel lijkt het laatste zetje te geven al lijkt het er ook op alsof de keeper van Hees zijn eerste kleine foutje maakt…
3-3 maakt niet uit!!! we zetten hem op het conto van Jarrel! Goed gespeeld jongens!!

De verdediging van Hoogland Rik, Pepijn en Bas bleven geconcentreerd voetballen en de paar kleine kansjes werden door kanjer Daan onschadelijk gemaakt. Hoogland groeide
weer enigszins naar het niveau van afgelopen week toen Hees met 8-2 werd verslagen. een paar minuten voor tijd kwam de apotheose, Vincent leek zich vast te lopen maar werd
getackeld, vanaf onze positie leek het vrij dicht bij het doel, maar de Hezer aanhang op de lijn zag dat het in ieder geval geen penalty was. De scheids wist niet wat te doen, leek te aarzelen,
de spanning neemt toe, wat gaat hij doen……..vrije trap!!! Vincent gaat achter de bal staan, sommigen Hoogland ouders weten zeker dat hij erin gaat, ondergetekende is wat gereserveerder.

Aanloop…….diagonaal schot recht in het kruis, één dolle Hooglandse boel. Hezerpeuken worden teleurgesteld in het gras uitgetrapt, de teleurstelling is voelbaar……wat een ontknoping!!!!
Nog een paar minuten, de verdediging houd stand!!! Daan red nog een keer en Hoogland pakt de winst!!!!!

De feestende Hoogland massa doet zich tegoed aan koffie in het verlaten clubhuis van Hees om daarna in colonne terug te rijden naar het mooie dorp Hoogland!!

Ik heb jullie een tijdje niet zien spelen jongens, en wat me opviel was dat jullie ondanks het feit dat heel veel dingen mislukte op het hobbelige veld jullie wel bleven werken en elkaar probeerden te